FORTÆLLING

Min fortællekarriere begyndte i 1953, hvor jeg kom til verden.

Pludselig blev jeg medlem af Ry Fortællekreds (2007) og Viborg Fortællekreds (2012).

I mellemtiden, fra fødsel til nu, er der sket en del.

Fortælling er uden manuskript, og nok har jeg forberedt mig og kender stoffet, men i mødet med tilhørerne er fortællingen hver gang ny, på sin egen forunderlige måde.

Og det kan hænde, at fortællingen - netop denne gang - blev dybere og sandere, som et overraskende gode, der blev såvel fortæller som tilhørerne til del.

Herunder finder du eksempler på nogle af mine fortællinger.

Niels Bedstefar

En fortælling om en musikalsk familie, himlens fugle og markens blomster, der lagde sig til rette i den lille Ronald på vandreture og samtaler med min far i den midtjyske by Brande. Siden voksede fortællingen frem i mit voksne sind som et billede på liv.

Varighed cirka 12 min.


Kirsten

En syntese af morgensangens magi på højskole for sindslidende og Kirstens følsomme sind, hendes åbne øjne og ører, der oplever mere end mange af vi andre tør tro.

Varighed cirka 12 min.


Den enfoldige morder

Hans Alfredsons prisbelønnede film fra 1982 er her genfortalt som et billede på vor længsel om forløsning midt i ondskabens verden, personificeret ved fabrikant Höglund.

Varighed cirka 20 min.


Væverens ønske

Et herligt indisk eventyr – en modfortælling til ”Konen i muddergrøften” og meget af det liv vi lever i dag.

Varighed 5 min.


Slikmutter

En barndomserindring om den første gæld… Som i modsætning til så meget andet
i vores merkantile verden, blev eftergivet – med et smil.

Varighed 8-10 min.

Det var også på tide

Nok en barndomserindring... Om regnelæreren der kun havde en hånlig bemærkning til overs for den lille knægt, der nu endelig kunne skrive ottetaller ud i et, og ikke blot som to nuller ovenpå hinanden.
Senere fik knægten lært at lægge ottetallet ned – som et evigheds-symbol – det er der liv i, hvad regnelæreren siden hen har hørt om – men hørte hun det mon?

Varighed ????


Folkelige fortællinger

Et arrangement der er velegnet til kirkerummet, men naturligvis også til mange andre ”rum”, med fortællinger enkeltvis, flere eller som et samlet program. Der indlægges musikalske pauser mellem hver fortælling. Folkelige fortællinger kan kombineres med refleksion og samtale om begrebet ”En folkelig prædiken”.

Varigheden vil da være fortællingerne plus 45 min. efter en pause.


Livsfortælling – vor indre guide

Dette er en kombination af foredrag og fortælling, hvor vi i lyset af vore livsfortællinger erfarer, at livet kan fortælles på plads i krop og sind, at der her findes en skatkiste af værdier, der kan fortælles frem.
Gennem fortællinger fra mit eget liv sammen med sang og fortællinger fra litteratur, eventyr og myter, gives et bud på, hvordan livets fortællinger kan give retning og mening.

Varighed eksempelvis 2 x 50 min. med indlagt pause.